Discovery Lab op RDM Campus

18
April 2018
Discovery lab vmbo

De eerste editie van het Discovery Lab op de RDM Campus heeft vorige week plaatsgevonden. Het onderwijsconcept dat het vmbo van het STC de afgelopen twee jaar aan de basisscholen van Rotterdam heeft aangeboden, is door het grote succes inmiddels omarmd door het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Onze partners in dit programma zijn RVC de Hef en het Zuiderparkcollege. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool maken kennis met de sectoren Zorg, Techniek en Haven. Onze vmbo-leerlingen legden uit hoe solarbootjes gemaakt worden en hielpen bij de gezondheidskwis en de hindernisbaan. De bezoekende leerlingen vonden alle onderdelen even leuk. Het evenement vindt iedere twee weken plaats op de RDM-campus.

Meer nieuws

 • Mei
  23

  Haven Havo in volle vaart vooruit

  De Haven Havo gaat in september 2018 van start met een volle klas enthousiaste en nieuwsgierige leerlingen. Op 22 mei tekenden het STC vmbo college en Calvijn Vreewijk Lyceum de samenwerkingsovereenkomst voor deze nieuwe en unieke opleiding.

  Lees verder

 • Mei
  17

  STC meets Agnes Jongerius

  Op 1 juni a.s. ontvangt STC Group Europarlementariër Agnes Jongerius.

  Lees verder

 • Mei
  01

  Ouders tevreden over STC vmbo college

  Onze ouders zijn behoorlijk tevreden over het STC vmbo college. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek naar oudertevredenheid dat dit jaar is uitgevoerd. Bijna driekwart van de ouders deed mee aan het onderzoek. De Anthony Fokkerweg scoorde een 8,0 en de Westzeedijk zelfs een 8,6.

  Lees verder

 • April
  06

  Vaar-tweedaagse

  12 leerlingen uit het derde jaar van het vmbo zijn bezig met hun diploma Matroos binnenvaart. Onderdeel van hun opleiding is een vaar-tweedaagse.

  Lees verder

 • April
  05

  Geweldige reis naar Polen!

  De afgelopen week is een groep 3e-jaars leerlingen op reis geweest naar Krakau in Polen.

  Lees verder