Eersteklassers Haven Havo ontdekken de haven

25
September 2020
Haven Havo op excursie

De eersteklassers van de Haven Havo hebben hun eerste stappen in het Rotterdamse havengebied gezet. Tijdens een excursie hebben ze de Waalhaven, Eemhaven, Amazonehaven en de Maasvlakte bezocht. Ze zagen boraten, zeehonden en maakten kennis met verschillende beroepen in de haven.

Ze begonnen bij RTM Rotterdam Operations, een op- en overslagbedrijf van boraten in het Botlekgebied. Het bedrijf is een onderdeel van de Rio Tinto groep, een wereldleider in het opsporen, ontginnen en verwerken van minerale bronnen op aarde. Vervolgens gingen ze naar het EIC Mainport Rotterdam bezoek aan de havenexpositie. In deze expositie maken ze kennis met de verschillende sectoren, werkzaamheden en beroepen in de haven. Dit gebeurt op een speelse en interactieve manier door middel van simulaties, games en presentaties. Hierna in het Technolab, een proeffabriek, een paar proefjes gedaan.

Na dit bezoek aan de EIC stapte het gezelschap op de RET Fast Ferry voor een tocht door de havens naar de Maasvlakte. Hier hebben ze zelfs zeehonden gespot. Daarna terug via de Amazonehaven terug naar school, bij de Waalhaven.

De leerlingen van de Haven Havo vonden het allemaal erg indrukwekkend. Het allerleukste vonden ze het varen. Een dag waarop ze op een leuke en educatieve manier kennisgemaakt hebben met de Rotterdamse Haven.

Meer nieuws