Geweldige reis naar Polen!

05
April 2018
Polen STC vmbo college

De afgelopen week is een groep 3e-jaars leerlingen op reis geweest naar Krakau in Polen. Waar het in Nederland fris was met het vertrek, was het in Polen steenkoud (gevoelstemperatuur van -18 eind maart!). Toch mocht dit de pret niet drukken en gingen we gewoon de straat op in een fikse sneeuwbui voor een eerste kennismaking met de stad Krakau.
Maandag hebben we het logistieke bedrijf Raben Logistics bezocht en een rondleiding gekregen. Raben logistics is een van de grootste logistieke bedrijven van Europa. Dit bezoek sloot naadloos aan op onze opleiding in de richting van Weg-, transport en logistiek.
Vanuit Raben zijn we doorgereden naar Auschwitz Birkenau en Auschwitz kamp 1 (2 verschillende kampen). Dit maakte veel indruk. Vooral Auschwitz-Birkenau dat opgezet was om zoveel mogelijk joden te vernietigen.
Dinsdag zijn we begonnen met het bezoek en rondleiding aan het koninklijk Wawel paleis, de Maria kerk en de joodse wijk (bekend van Schindlers’ List) waar we een synagoge hebben bezocht. Een Nederlands sprekende Poolse gids vertelde alle ins en outs. De dag hebben we afgesloten met een bezoek aan de zoutmijnen.
Woensdag stond het wintersportdorp Zakopane op de agenda. Onderweg stopten we bij een handbewerkingsmuseum en een geitenkaasboer. Veel leerlingen vonden de bergen en het flinke pak sneeuw erg bijzonder. Koppel dit aan een leuke fotowedstrijd waar hun creativiteit in werd gevraagd en je hebt een zonnige topdag!
Donderdag was het tijd om in de volle zon de stad te verkennen en om souvenirs te scoren voor het thuisfront, te shoppen of gewoon even te genieten op het terras in de zon op de grote markt.
We hebben genoten van de leerlingen, van de Poolse gastvrijheid en alle cultuur die we hebben kunnen opsnuiven. Rondvraag bij de leerlingen leveren alleen maar lyrische reacties op. Als STC vmbo college zijn we trots dat we leerlingen deze prachtige leermomenten kunnen meegeven in hun studie.

Meer nieuws

 • April
  18

  Discovery Lab op RDM Campus

  De eerste editie van het Discovery Lab op de RDM Campus heeft vorige week plaatsgevonden.

  Lees verder

 • April
  06

  Vaar-tweedaagse

  12 leerlingen uit het derde jaar van het vmbo zijn bezig met hun diploma Matroos binnenvaart. Onderdeel van hun opleiding is een vaar-tweedaagse.

  Lees verder

 • April
  03

  Open leercentrum De Brug een jaar open

  Ter ere daarvan trakteerden de docenten van STC vmbo college donderdag jl. verkleed als paashaas, kip en kuiken, de wijk. Zeven dagen per week is de Damstraat nu open.

  Lees verder

 • Maart
  01

  Open dag 14 maart

  STC vmbo college is dé middelbare school voor denkers én doeners die later in of rondom de Rotterdamse haven willen werken. Op woensdag 14 maart 2018 openen beide schoollocaties van STC vmbo college tussen 16.00 en 20.00 uur de deuren tijdens de open dag.

  Lees verder

 • Februari
  26

  Ondernemen en onderwijs

  Echt ondernemen leer je door te doen, vinden we bij STC vmbo college. Vandaar dat er voor het tweede jaar op rij het programma Ondernemen op School wordt gegeven.

  Lees verder