Haven Havo

Ben jij gek op technologie, wil je nu en later met je hoofd én met je handen werken en heb je een passie voor de Rotterdamse haven? Schrijf je dan in voor de Haven Havo! Hier leer je alles wat je nodig hebt om straks je ideale baan in de haven, procesindustrie of op het water te vinden.

Elke dag is anders 

Geen dag is hetzelfde op de Haven Havo. Middenin het havengebied, op de Anthony Fokkerweg, ga je naar school. Schepen varen af en aan en vrachtwagens rijden langs om hun lading op te pikken. Je gaat naar school in een dynamisch gebied waar je misschien later wel gaat werken. Bijzonder toch? De Haven Havo is een voorbeeld van toekomstbestendig onderwijs: door slim samen te werken en kennis, ervaringen en faciliteiten te delen, bieden de scholen samen Rotterdamse havoleerlingen een voorsprong.

Leren op de Haven Havo
Alle lessen krijg je in het gebouw van het STC vmbo college. Natuurlijk zijn dat havo-lessen die worden gegeven door havo-docenten. Het is een bijzondere vmbo, want bij ons op school zitten jongens en meisjes die later willen gaan werken op of om het water, in het vervoer of bij een (lucht)haven.

Op de locatie Anthony Fokkerweg bieden wij modern onderwijs in een veilige en inspirerende omgeving. Daarnaast helpen wij je bij het opbouwen van zelfrespect, respect voor anderen, onderling vertrouwen en betrokkenheid bij de wereld. Met het diploma van de Haven Havo stroom je straks ook makkelijk door naar een van onze andere opleidingen. Bijvoorbeeld de hbo-opleidingen die we samen met Hogeschool Rotterdam aanbieden.

De Haven Havo is onderdeel van STC Group, de verticale vakinstelling voor scheepvaart, transport en de procesindustrie.

Nog meer bijzonderheden

  • De Haven Havo is de enige school in Nederland waar je 16 uur per week praktijklessen krijgt
  • Het is ook de enige vo- school waar digitale geletterdheid in het curriculum is opgenomen
  • Onderzoek & Ontwerpen (O&O) wordt in alle lessen gebruikt, niet alleen in de bètavakken
  • Op de Haven Havo krijg je in het eerste jaar al Duits

 

Bovenbouw Haven Havo
In schooljaar 2019-2020 begint er ook een vierde klas van de Haven Havo. Met een mavodiploma kun je dan ook verder op de Haven Havo. Na je mavo-examen volg je – als dat nodig is voor je –  voor de zomer vast lessen Duits, natuurkunde, wiskunde, scheikunde en/of aardrijkskunde.
Je kunt kiezen voor het examenprofiel Natuur & Gezondheid (N&G) en het profiel Natuur & Techniek (N&T).

Nieuwsgierig geworden?
Graag nodigen wij jou en je ouders uit om langs te komen bij de Haven Havo.

Vragen?
Al je vragen over de Haven Havo kun je stellen aan Roxanne Loth, R.Y.Loth@stc-r.nl.