Haven Havo

Ben jij gek op technologie, wil je nu en later met je hoofd én met je handen werken en heb je een passie voor de Rotterdamse haven? Kom dan naar de Haven Havo! Hier leer je alles wat je nodig hebt om straks je ideale baan in de haven, procesindustrie of op het water te vinden.

Elke dag is anders
Geen dag is hetzelfde op de Haven Havo. Middenin het havengebied, op de Anthony Fokkerweg, ga je naar school. Schepen varen af en aan en vrachtwagens rijden langs om hun lading op te pikken. Je gaat naar school in een dynamisch gebied waar je misschien later wel gaat werken. Bijzonder toch? De Haven Havo is een voorbeeld van toekomstbestendig onderwijs: door slim samen te werken en kennis, ervaringen en faciliteiten te delen, bieden wij Rotterdamse havoleerlingen een voorsprong.

Overstappen
Onze middelbare school staat ook open voor havo- of vwo-leerlingen willen overstappen naar de tweede klas van de Haven Havo.

Leren op de Haven Havo
Alle lessen krijg je in het gebouw van het STC vmbo college. Natuurlijk zijn dat havo-lessen die worden gegeven door havo-docenten. We geven modern onderwijs in een veilige en inspirerende omgeving. Daarnaast helpen wij je bij het opbouwen van zelfrespect, respect voor anderen, onderling vertrouwen en betrokkenheid bij de wereld. Met het diploma van de Haven Havo stroom je straks ook makkelijk door naar een van onze hbo-opleidingen die we samen met Hogeschool Rotterdam aanbieden.

De Haven Havo is onderdeel van STC Group, de verticale vakinstelling voor scheepvaart, transport en de procesindustrie.

Nog meer bijzonderheden

  • De Haven Havo is de enige school in Nederland waar je 16 uur per week praktijklessen krijgt
  • Het is ook de enige vo- school waar digitale geletterdheid in het curriculum is opgenomen
  • Onderzoek & Ontwerpen (O&O) wordt in alle lessen gebruikt, niet alleen in de bètavakken
  • Op de Haven Havo krijg je in het eerste jaar al Duits

Vragen?
Al je vragen over de Haven Havo kun je stellen aan mevrouw Loth, R.Y.Loth@stc-r.nl.