Haven Havo

De Haven Havo is dé school voor jou als je van leren houdt én graag praktisch bezig bent. Drie dagen per week volg je theoretische vakken en twee dagen per week heb je praktijkopdrachten bij het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Zo leer je alles wat je op elke andere havo ook leert en doe je veel praktische kennis op, bijvoorbeeld over moderne technologieën die in en om de haven gebruikt worden. Ben jij gek op technologie, wil je nu en later met je hoofd én met je handen werken en heb je een passie voor de Rotterdamse haven? Op de Haven Havo leer je alles wat je nodig hebt om straks je ideale baan in de haven, procesindustrie of op het water te vinden.

Elke dag is anders
Geen dag is hetzelfde op de Haven Havo. Middenin het havengebied, op de Anthony Fokkerweg, ga je naar school. Schepen varen af en aan en vrachtwagens rijden langs om hun lading op te pikken. Je gaat naar school in een dynamisch gebied waar je misschien later wel gaat werken.

Je kunt hier de video bekijken die gemaakt is bij de Haven Havo:

Leren op de Haven Havo
De Haven Havo is een voorbeeld van toekomstbestendig onderwijs: door slim samen te werken en kennis, ervaringen en faciliteiten te delen, krijgen Rotterdamse havoleerlingen een voorsprong. De Haven Havo is een samenwerking met CBS plus. Alle lessen krijg je in het gebouw van het STC vmbo college aan de Anthony Fokkerweg. Natuurlijk zijn dat havo-lessen die worden gegeven door havo-docenten. We geven modern onderwijs in een veilige en inspirerende omgeving.

Nog meer bijzonderheden
– De Haven Havo is de enige school in Nederland waar je 16 uur per week praktijklessen krijgt
– Het is ook de enige vo- school waar digitale geletterdheid in het curriculum is opgenomen
– Onderzoek & Ontwerpen (O&O) wordt in alle lessen gebruikt, niet alleen in de bètavakken
– Op de Haven Havo krijg je in het eerste jaar al Duits

Haven Havo

Overstappen
Onze middelbare school staat ook open voor havo- of vwo-leerlingen willen overstappen naar de Haven Havo.
Dat kan in de eerste, tweede of derde. Vanaf schooljaar 2021-2022 is er ook een vierde klas. Ook leerlingen met een mavo-diploma kunnen dan verder in de bovenbouw van de Haven Havo. Je kunt kiezen uit de examenprofielen Natuur & Techniek (N&T) en Natuur & gezondheid (N&G).

Na de Haven Havo
Met het diploma van de Haven Havo op zak stroom je straks makkelijk door naar een van onze hbo-opleidingen die we samen met Hogeschool Rotterdam aanbieden.

Vragen?
Al je vragen over de Haven Havo kun je stellen aan mevrouw Loth, R.Y.Loth@stc-r.nl.