Haven Havo

Ben jij gek op technologie, wil je nu en later met je hoofd én met je handen werken en heb je een passie voor de Rotterdamse haven?

Schrijf je dan in voor de Haven Havo! Hier leer je alles wat je nodig hebt om straks je ideale baan in de haven, procesindustrie of op het water te vinden.

Elke dag is anders
Geen dag is hetzelfde op de Haven Havo.  Drie dagen per week ga je naar Calvijn Vreewijk Lyceum in Rotterdam Zuid en twee dagen per week naar het STC vmbo college, locatie Anthony Fokkerweg, middenin het Rotterdamse havengebied. Schepen varen af en aan en vrachtwagens rijden langs om hun lading op te pikken. Je gaat naar school in een dynamisch gebied waar je mischien later wel gaat werken. Bijzonder toch? De Haven Havo is een voorbeeld van toekomstbestendig onderwijs: door slim samen te werken en kennis, ervaringen en faciliteiten te delen, bieden de scholen samen Rotterdamse havoleerlingen een voorsprong.

Leren op het STC
Naast de dagen dat je havo-onderwijs volgt op Calvijn Vreewijk Lyceum, ga je naar het STC vmbo college. Dit is een bijzondere vmbo, want bij ons op school zitten jongens en meisjes die later willen gaan werken op of om het water, in het vervoer of bij een (lucht)haven.

Op de locatie Anthony Fokkerweg bieden wij modern onderwijs in een veilige en inspirerende omgeving. Daarnaast helpen wij je bij het opbouwen van zelfrespect, respect voor anderen, onderling vertrouwen en betrokkenheid bij de wereld. Met het Haven Havo-diploma stroom je straks ook makkelijk door naar een van onze andere opleidingen. Bijvoorbeeld de hbo-opleidingen die we samen met Hogeschool Rotterdam aanbieden.

Het STC vmbo college is onderdeel van STC Group, dit is een zogenaamde verticale vakinstelling voor scheepvaart, transport en de procesindustrie.

Nog meer bijzonderheden
De Haven Havo is de enige school in Nederland waar je 16 uur per week praktijklessen krijgt
Het is ook de enige vo- school waar digitale geletterdheid in het curriculum is opgenomen
Onderzoek & Ontwerpen (O&O) wordt in alle lessen gebruikt, niet alleen in de bètavakken
Op de Haven Havo krijg je in het eerste jaar al Duits

Bovenbouw Haven Havo
In schooljaar 2019-2020 begint er ook een vierde klas van de Haven Havo. Met een mavodiploma kun je dan ook verder op de Haven Havo.
Na je mavo-examen volg je – als dat nodig is voor je –  vast lessen Duits, natuurkunde, wiskunde, scheikunde en/of aardijkskunde.
Je kunt kiezen voor het examenprofiel Natuur & Gezondheid (N&G) en het profiel Natuur & Techniek (N&T).

Open dagen en infodagen
De keuze voor een middelbare school is best spannend. Is de school leuk? Zijn de docenten aardig? Graag nodigen wij jou en je ouders uit om langs te komen bij het STC vmbo college in Rotterdam.

Vragen over de Haven Havo?
Al je vragen kun je stellen aan Marcel Zwolle.

Aanmelden voor de opleiding? Klik dan hier.