Haven Havo

Ben jij gek op technologie, wil je nu en later met je hoofd én met je handen werken en heb je een passie voor de Rotterdamse haven?

Schrijf je dan in voor de nieuwe Haven Havo! Op deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om straks je ideale baan in de haven, procesindustrie of op het water te vinden.

Elke dag is anders
Geen dag is hetzelfde op de Haven Havo.  Drie dagen per week ga je naar Calvijn Vreewijk Lyceum in Rotterdam Zuid en twee dagen per week naar het STC vmbo college, locatie Anthony Fokkerweg, middenin het Rotterdamse havengebied. Schepen varen af en aan. Vrachtwagens rijden langs om hun lading op te pikken. Je gaat naar school in een dynamisch gebied waar je mischien later wel gaat werken. Bijzonder toch? De Haven Havo is een voorbeeld van toekomstbestendig onderwijs: door slim samen te werken en kennis, ervaringen en faciliteiten te delen, bieden de scholen samen Rotterdamse havoleerlingen een voorsprong.

Leren op het STC
Naast de dagen dat je havo-onderwijs volgt op Calvijn Vreewijk Lyceum, ga je naar het STC vmbo college. Dit is een bijzondere vmbo, want bij ons op school zitten jongens en meisjes die later willen gaan werken op of om het water, in het vervoer of bij een (lucht)haven. Leerlingen bereiden zich bij ons voor op een loopbaan.

Op de locatie Anthony Fokkerweg bieden wij modern onderwijs in een veilige en inspirerende omgeving. Daarnaast helpen wij onze leerlingen bij het opbouwen van zelfrespect, respect voor anderen, onderling vertrouwen en betrokkenheid bij de wereld om hen heen. Met het Haven Havo-diploma stroom je straks ook makkelijk door naar een van onze andere opleidingen.

Het STC vmbo college is onderdeel van STC Group; dit is een zogenaamde verticale vakinstelling voor scheepvaart, transport en de procesindustrie.

Open dagen en infodagen
De keuze voor een middelbare school is best spannend. Is de school leuk? Zijn de docenten aardig? Graag nodigen wij jou en je ouders uit om langs te komen van op het STC vmbo college  aan de Anthony Fokkerweg 4 in Rotterdam.

Vragen over de Haven Havo?
Klik hier om de flyer van de Haven Havo  flyer van de Haven Havo te lezen, of mail naar Marcel Zwolle van Calvijn Vreewijk Lyceum: m.j.zwolle@calvijn.nl.

Aanmelden voor de opleiding? Klik dan hier.