Activiteiten & stages

Het STC vmbo college is een actieve en vooral sportieve middelbare school. Lekker leren lukt beter als je lekker in je vel zit. Daarnaast is bewegen niet alleen goed voor je, door te sporten leer je ook doelen bereiken en samenwerken. Met verschillende activiteiten is er voor ieder wat wils.

Zo kreeg een aantal eerstejaars al eens een voetbalclinic van oud-Oranjespeler Winston Bogarde. En waar de marathon lopen voor een klasgenoot als steuntje in de rug begon, is het uitgegroeid tot een jaarlijkser sponsorloop voor Duchenne. Daarnaast organiseren we jaarlijks een voetbaltoernooi voor onze eigen leerlingen en doen we actief mee met Challenge 010.

Schoolreis
In het derde en het vierde jaar organiseren we schoolreizen. Kies je voor de vakrichting Rijn-, kust- en binnenvaart? Dan maak je een weektocht aan boord van een van onze opleidingsschepen. Naast deze activiteiten,  organiseren we excursies en snuffelstages.

Speciaal voor meisjes
Een paar keer per jaar gaan onze vmbo-meisjes zonder de jongens met elkaar op stap. Ze gaan op bezoek bij bedrijven om een kijkje te nemen in de praktijk. Daarnaast organiseren we meidendagen, waarop mbo-studenten van het STC mbo college voorlichting geven over de opleidingen die zij hebben gekozen. Zo ontdekken onze vmbo-meisjes dat opleidingen als maritiem officier en manager havenlogistiek, ook voor meiden is weggelegd.

Leren in de praktijk

Het STC vmbo college is een echte vakinstelling. Dat betekent dat  je tijdens je vmbo-opleiding al veel leert over allerlei sectoren, beroepen en bedrijven. Dat doe je onder andere tijdens zogenaamde snuffelstages in het derde en het vierde jaar van de middelbare school. Deze stages zijn een belangrijk onderdeel van je opleiding.

Stage
Tijdens de stage maak je kennis met bedrijven uit bijvoorbeeld de binnenvaart, de haven of de luchtvaart. Daarnaast leer je tijdens de stages al een beetje hoe het is om te werken in een bedrijf. Kies je voor de vakrichting Rijn-, kust- en binnenvaart, dan vaar je tijdens je stage op een van onze opleidingsschepen. Het STC vmbo college werkt nauw samen met Jinc als het gaat om het aanbieden van korte stages.

Sollicitatietraining
Hoewel het waarschijnlijk nog een tijdje duurt voordat je gaat werken, leren we je alvast hoe je moet solliciteren. We nodigen allemaal bazen van grote bedrijven uit om met jou een sollicitatiegesprek te voeren. Hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Hoe schrijf je eigenlijk een goede brief? Je leert het allemaal bij ons op de middelbare school.

  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group