Na groep 8

De stap van de basisschool naar de middelbare school is best een grote. Logisch dat je dit met je ouders goed wilt voorbereiden.  Welke vmbo-school kies je na groep 8? Op onze website vind je allemaal informatie over ons voortgezet onderwijs op vmbo-niveau. Zo kan je bepalen of het STC vmbo college dé school voor jou is. Meteen meer weten? Lees dan alvast onze vmbo schoolgids 2017-2018. Op 14 maart is van 16.00 – 20.00 uur een open dag. Kom je ook?

Op het STC vmbo college bieden wij het examenprofiel Maritiem en Techniek aan. Onze leerlingen leren op de middelbare school al veel over onderwerpen en beroepen die te maken  hebben met de Rotterdamse haven, scheepvaart, transport, scheepsbouw, logistiek en procesindustrie. In de bovenbouw van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs ga je al een beetje kiezen voor een toekomstig beroep. Binnen het profiel kies voor het derde en vierde schooljaar een van de vier vakrichtingen uit.

Voor basisscholen
Werkt u op een basisschool in de regio Rotterdam en wilt u meer weten over het STC vmbo college? Of wilt u bijvoorbeeld een gastles aanvragen? Neem dan contact op met Mario van de Veerdonk, contactpersoon voorlichting vmbo. Klik hier om hem een e-mail te sturen of bel 010 333 50 94.

De vmbo schoolgids 2017-2018 bevat informatie over onder andere onze schoollocaties, faciliteiten, activiteiten, het profiel Maritiem en Techniek, vakken en andere praktische zaken.

 

 

 

 

 

 

Wat wil je later worden?

Bij ons op school zitten jongens en meisjes die later willen werken op het water, in het vervoer of bij een (lucht)haven. Ze willen bijvoorbeeld kapitein, douanebeambte of treinmachinist worden. Benieuwd wat je later kan worden als je bij ons op de middelbare school zit? Bekijk de leuke filmpjes.

 

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: pr@stc-r.nl

  • STC Group