Na groep 8

Welkom!

Zit je in groep 8? Dan kies je dit jaar de beste school voor jouw toekomst. Hier lees je over de Haven Havo en het STC vmbo college. Meteen meer weten? Lees dan alvast de folder van de Haven Havo en het vmbo.

Onze school is de middelbare school voor water, vervoer en technologie. We bedoelen daarmee dat we moderne technologieën belangrijk vinden. Dat is leuk voor jongens en meiden die van onderzoeken, ontwerpen en ontdekken houden. Of onmdat je later in een laboratorium wilt werken, of in de haven, de logistiek of bij de douane. Ons vmbo sluit heel goed aan op de mbo-opleidingen van het STC en de Haven Havo sluit aan op het Rotterdam Mainport Institute.

Vmbo
Op het STC vmbo college krijg je het examenprofiel Maritiem en Techniek.  Zo leer je op school al veel over onderwerpen die te maken  hebben met de Rotterdamse haven, scheepvaart, transport, scheepsbouw, logistiek en procesindustrie. In de bovenbouw van het vmbo ga je al een beetje kiezen voor een mbo-opleiding  Heb je nog geen idee wat je wilt worden? Met onze opleiding ga je altijd goed van start.

Haven Havo
Samen met het Calvijn Business School hebben we sinds vorig jaar de Haven Havo. Leerlingen die leren leuk vinden maar ook graag praktisch bezig zijn kunnen hier hun hart ophalen. Je hebt drie dagen theoretische vakken en twee dagen praktische opdrachten. Na de mavo kun je vanaf schooljaar 2021-2022 naar de vierde klas van de Haven Havo. Met een havodiploma op zak kun je door naar de hbo-opleidingen die we met Hogeschool Rotterdam ontwikkeld hebben.

In de schooolgids Haven Havo en STC vmbo college 2019-2020 staat allerlei praktische informatie.

 

 

 

 

 

 

Kom je op bezoek?

Klik hier om te zien waneer je kennis kunt maken met onze school.

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl

  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group