Na groep 8

Welkom!

Groep 8 is een spannend jaar, want je mag een nieuwe school uitkiezen. Op deze pagina vind je informatie over ons vmbo. Zo kan je kijken of het STC vmbo college dé school voor jou is. Meteen meer weten? Lees dan alvast de vmbo-folder. We hopen je te ontmoeten.

Ons vmbo is de middelbare school voor water, vervoer en technologie. We bedoelen daarmee dat we veel aandacht besteden aan moderne technologieën. Dat is leuk voor jongens en meiden die van onderzoeken, ontwerpen en ontdekken houden. Als je later in een laboratorium wilt werken, of in de haven, de logistiek of bij de douane, dan is ons vmbo heel handig. Het sluit namelijk aan op de mbo-opleidingen van het STC.

Op het STC vmbo college bieden wij het examenprofiel Maritiem en Techniek aan.  Zo leren onze leerlingen al veel over onderwerpen die te maken  hebben met de Rotterdamse haven, scheepvaart, transport, scheepsbouw, logistiek en procesindustrie. In de bovenbouw van het vmbo ga je al een beetje kiezen voor een mbo-opleiding  Heb je nog geen idee wat je wilt worden? Met onze opleiding ga je altijd goed van start.
Kom je kennismaken?

Haven Havo
Samen met het Calvijn Vreewijk Lyceum zijn we dit jaar de Haven Havo begonnen. Leerlingen die leren leuk vinden maar ook graag praktisch bezig zijn kunnen hier hun hart ophalen. Je hebt drie dagen theoretische vakken en twee dagen praktische opdrachten. Na de mavo kun je naar de vierde van de Haven Havo. Met een havodiploma op zak kun je door naar de hbo-opleidingen die we met Hogeschool Rotterdam ontwikkeld hebben.

Voor basisscholen
Werkt u op een basisschool in de regio Rotterdam en wilt u meer weten over het STC vmbo college? Of wilt u bijvoorbeeld een gastles aanvragen? Neem dan contact op met Mario van de Veerdonk, contactpersoon voorlichting vmbo. Klik hier om hem een e-mail te sturen of bel 010 333 50 94.

De vmbo schoolgids 2018-2019 bevat informatie over onder andere onze schoollocaties, faciliteiten, activiteiten, het profiel Maritiem en Techniek, de lessentabel en andere praktische zaken.

 

 

 

 

 

 

 

Wat wil je later worden?

Benieuwd wat je later kan worden als je bij ons op de middelbare school zit? Bekijk de leuke filmpjes.

 

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl

  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group