Onderbouw

Ons vmbo-onderwijs

Wij vinden dat onze leerlingen een goede toekomst verdienen. En dat ze daar hard voor mogen werken. En wij ook. De school zorgt voor een veilige omgeving, waar duidelijke regels zijn en interessante lessen gegeven worden. Een omgeving waar de leerlingen en hun talenten gezien worden. Een inspirerende plek waar leerlingen uitgedaagd worden om de beste versie van zichzelf te worden.

Elke schooldag heb je van het eerste tot en met het zesde uur les. Als er een docent ziek is, wordt de les overgenomen door een andere docent. Je hebt dus geen tussenuren en bent op tijd uit.

Daarnaast heb je iedere week twee flex-uren. Samen met je mentor bepaal je wat je in die uren doet. Misschien heb je moeite met grammatica of met wiskunde. Dan kun je extra uitleg krijgen in die uren. Of misschien heb je een gesprek met je studieloopbaanbegeleider, of oefen je vast voor een toets.

Onderbouw
Onderbouw vmbo

Het eerste en tweede schooljaar van het vmbo noemen we onderbouw. De meeste vakken die je krijgt, zijn op elke school in Nederland hetzelfde. We maken het wel bijzonder, omdat we zoveel mogelijk de haven betrekken in de lessen. Dat heet contextrijk leren. Bij aardrijkskunde krijg je bijvoorbeeld uitleg over vaarwegen terwijl je aan het varen bent en bij de exacte vakken onderzoek je het effect van verschillende soorten brandstof op het dieren- en plantenleven in het water. Daarnaast krijg je veel techniek – en technologielessen met de vakken Technologie & Vakmanschap en Technologie & Toepassing.

Volg je de gemengde leerweg, dan kun je Duits of economie als extra vak kiezen. Op die manier kun je een mavo (tl)-diploma halen.

Anthony Fokkerweg 4

3088 GG Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: info@stc-group.nl

Westzeedijk 487

3024 EL Rotterdam

Telefoon: 010 - 24 40 100

E-mail: info@stc-group.nl