Profiel Maritiem en Techniek

In de bovenbouw van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs ga je al een beetje kiezen voor een toekomstig beroep.  Elk vmbo in Nederland doet dit aan de hand van een of meer profielen. Op het STC vmbo college bieden wij het profiel Maritiem en Techniek aan. Dat betekent dat onze leerlingen al op de middelbare school veel leren over onderwerpen en beroepen die te maken hebben met de dynamische Rotterdamse haven, scheepvaart, transport, scheepsbouw, logistiek en procesindustrie. Onze leerlingen stromen daardoor soepel door naar een mbo-opleiding van het STC mbo college.

Bekijk onderstaand filmpje of klik hier voor meer algemene informatie vanuit de overheid over de vmbo-profielen.

 

Profiel Maritiem en Techniek
Profiel maritiem en techniek

Binnen het profiel Maritiem en Techniek op het STC vmbo college kan je kiezen uit vier richtingen voor het derde en vierde schooljaar. Uiteraard helpen de leraren en mentoren je in het tweede leerjaar bij het maken van een keuze uit de vakrichtingen:

Rijn-, kust- en binnenvaart
Een mooie start voor een toekomst op het water. Droom jij van een baan aan boord van een schip? Word jij later kapitein van een cruiseschip, een containerschip of een binnenvaartschip? Dan is deze richting misschien wat voor jou.

Scheeps- en jachtbouw
Het vertrekpunt voor technisch en/of ontwerptalent. In Nederland worden de mooiste en meest luxe schepen en jachten gebouwd. Wil jij daar werken? Misschien is deze vakrichting dan wel de keuze voor jou.

Haven en vervoer
Als regelen en organiseren je aanspreekt, is deze richting interessant. Wil jij bijvoorbeeld in de haven op kantoor werken? Of droom je van een baan als stoere havenwerker? Dan past deze vakrichting misschien wel bij jou.

Wegtransport en logistiek
Zonder logistiek en transport staat alles stil; geen boodschappen en geen kleding in de winkels. Wil je vrachtwagenchauffeur worden? Of droom jij van een baan als treinmachinist of als baas van een groot magazijn? Dan is deze richting misschien wat voor jou.

 

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 000

E-mail: info@stc-group.nl