Profiel Maritiem en Techniek (MaT)

In de bovenbouw van het vmbo ga je al een beetje kiezen voor een beroep. Elk vmbo in Nederland doet dit aan de hand van een  profielen. Op het STC vmbo college kies je voor het profiel Maritiem en Techniek  (MaT) aan. In de derde en vierde klas leer je al veel over onderwerpen en beroepen die te maken hebben met de Rotterdamse haven, scheepvaart, transport, scheepsbouw, logistiek en procesindustrie. Extra fijn is dat het STC vmbo college goed aansluit op de mbo-opleidingen van het STC mbo college.

Profiel Maritiem en Techniek (MaT)
Profiel maritiem en techniek (MaT)

Binnen het profiel Maritiem en Techniek kun je kiezen uit vier richtingen. Uiteraard helpen de leraren en mentoren je in het tweede leerjaar bij het maken van een keuze uit de vakrichtingen:

Rijn-, kust- en binnenvaart
Een mooie start voor een toekomst op het water. Droom jij van een baan aan boord van een schip? Word jij later kapitein van een cruiseschip, een containerschip of een binnenvaartschip? Dan is deze richting misschien wat voor jou.

Scheeps- en jachtbouw
In Nederland worden de mooiste en meest luxe schepen en jachten gebouwd. Wil jij daar aan meewerken? Misschien is deze vakrichting dan wel de keuze voor jou.

Haven en vervoer
Vind je regelen en organiseren leuk? Wil jij bijvoorbeeld in de haven op kantoor werken? Of droom je van een baan als stoere havenwerker? Dan past deze vakrichting misschien wel bij jou.

Wegtransport en logistiek
Zonder logistiek en transport staat alles stil. Er komen dan geen boodschappen of kleding in de winkels. Wil je vrachtwagenchauffeur worden? Of treinmachinist? Of word jij  de baas van een groot magazijn? Dan is deze richting misschien wat voor jou.

 

Anthony Fokkerweg 4

3088 GG Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: info@stc-group.nl

Westzeedijk 487

3024 EL Rotterdam

Telefoon: 010 - 24 40 100

E-mail: info@stc-group.nl