Veel gestelde vragen

Wat is een vakinstelling?

Het STC vmbo college is onderdeel van STC Group, een zogenaamde verticale vakinstelling. Dat betekent dat we zowel vmbo- als mbo-opleidingen aanbieden, en ook hbo- en masteropleidingen.  Daarbij hebben we ook nog gekozen voor een beperkt aantal opleidingen die jonge mensen voorbereiden op een baan in de scheepvaart, het transport en de havenindustrie. Dit heeft onder andere als voordeel dat onze opleidingen goed aansluiten op wat bedrijven denken nodig te hebben.

Organiseren jullie ook excursies?
We organiseren veel excursies. Hierin laten we leerlingen kennis maken met bedrijven en sectoren. Daarnaast gaan we in het derde jaar op reis naar Disneyland Parijs en in het vierde jaar naar Praag. Die laatste reis is niet verplicht.

Zijn alle docenten bevoegd?
Al onze docenten zijn bevoegd of volgen op dit moment een lerarenopleiding.

Veel gestelde vragen
Zo'n technisch vmbo, is dat wel iets voor meisjes?

We zijn inderdaad een technisch vmbo. Dat betekent dat er veel aandacht is voor techniek. En dat is belangrijk omdat bedrijven zitten te springen om jongens én meisjes die techniek leuk vinden. We organiseren voor meiden veel excursies en gastlessen. Zo laten we hen al vroeg zien dat techniek niet vies is. Met behulp van techniek kun je namelijk oplossingen vinden voor veel problemen die er in de wereld spelen.

  • STC Group
  • STC Group