Veel gestelde vragen

Wat is een vakinstelling?

Het STC vmbo college is onderdeel van STC Group, een zogenaamde verticale vakinstelling. Dat betekent dat we zowel vmbo- als mbo-opleidingen aanbieden, en ook hbo- en masteropleidingen.

We hebben gekozen voor opleidingen die jonge mensen voorbereiden op een baan in de scheepvaart, het transport, de logistiek of de havenindustrie. Dit heeft onder andere als voordeel dat onze opleidingen goed aansluiten op wat bedrijven nodig hebben.

Organiseren jullie excursies?
We organiseren veel excursies. Hierin maken de leerlingen kennis met bedrijven en sectoren.

Zijn alle docenten bevoegd?
Al onze docenten zijn bevoegd of volgen op dit moment een lerarenopleiding.

Veel gestelde vragen
Zo'n technische school, is dat wel iets voor meisjes?

Bij ons op school is veel aandacht voor techniek en technologie. Met behulp van techniek en technologie kun je namelijk oplossingen vinden voor veel problemen die er in de wereld spelen. Bij ons mbo in Brielle bijvoorbeeld kun je windmolenmonteur worden. En bij het mbo op de Lloydstraat wordt het duurzaamste binnenvaartschip van Europa gemaakt waar studenten opgeleid gaan worden. De logistiek-opleidingen op de Waalhaven doen mee aan een groot project waar onderzocht wordt hoe mensvriendelijk er gewerkt kan worden als je technologie inzet in een warehouse. Allemaal heel interessant, ook voor meisjes! En ook als je kapitein wilt worden, of een kantoorbaan in de haven, of juist op een plant wilt werken: met het STC vmbo college ga je goed van start.

  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group