Nieuws over maatregelen rond het coronavirus

20
Juli 2020
Preventieve maatregelen coronavirus

20 juli 2020 – Het nieuwe studiejaar op het STC in de week van maandag 7 september. Wij kunnen het schooljaar vanwege het coronavirus niet starten zoals we dat zouden willen, maar onze docenten en andere collega’s gaan wel zorgen voor een warm welkom. Samen moeten we het beste maken van deze bijzondere periode. Om meer duidelijkheid te geven over hoe het op school gaat na de zomervakantie, hebben we hier een beknopt overzicht geplaatst van de belangrijkste informatie.

In de week van 20 juli krijgen alle mbo-studenten een startbrief op het huisadres toegestuurd. Hierin is meer informatie over de start van het schooljaar gedeeld, klassenindeling en boekenpakketten. Uitgebreidere informatie voor mbo-studenten over hoe het na de zomervakantie op school gaat, is hier te vinden. Aan de ouders/verzorgers van vmbo- en havo-leerlingen is tevens informatie gestuurd.

Veiligheid en zorg voor elkaar, ook in de school
We volgen op onze schoollocaties de voorschriften rondom de 1,5 meter afstand. Dat is soms lastig, maar wel heel belangrijk. Het coronavirus zorgt voor bijzondere omstandigheden ook als de school weer begint. Samen moeten we zorgen dat we de risico’s voor onszelf, leerlingen, studenten, docenten, maar ook voor opa’s en oma’s en de andere risicogroepen zo klein mogelijk houden. We hebben daarvoor binnen de school allerlei maatregelen genomen. Ook ga je binnen de school verschillende aanwijzingen zien.

Lessen op school maar ook online
We proberen zoveel mogelijk onderwijs op school organiseren, maar door de veiligheidsmaatregelen zal dit mogelijk toch beperkter zijn dan we graag zouden willen. Dus is een deel van het onderwijs online ingepland. Bij de start van het jaar wordt uitgelegd hoe we dat doen, maar ook wat we van jou verwachten.

Voor online lessen is het natuurlijk belangrijk dat je thuis over een laptop beschikt met een goede internetverbinding. Als je geen goede laptop hebt of geen goede internetverbinding, laat dat dan aan het begin van het schooljaar weten aan je studieloopbaanbegeleider (mentor). We kijken dan of je in aanmerking komt voor een laptop in bruikleen van school of ondersteuning voor een internetverbinding.

Het kan zijn dat je thuis niet fijn kan studeren omdat er geen geschikte ruimte is of omdat je broers of zussen hebt die ook thuis moeten leren. Met hulp van je studieloopbaanbegeleider (mentor) kijken we dan of we een goede studieplek op school voor je kunnen regelen.

Vervoer naar school
Gebruik voor het vervoer naar school zoveel mogelijk eigen vervoer; ga lopen, neem de fiets of de scooter. In het openbaar vervoer is een mondkapje verplicht. We proberen de lessen zo te plannen dat niet iedereen op hetzelfde moment voor de deur staat. Probeer daarom niet meer dan 15 minuten voor de les begint op school aan te komen.

Vragen
In verband met de zomervakantie zijn de administraties en veel schoollocaties momenteel gesloten. Vanaf maandag 31 augustus zijn zij weer bereikbaar op de volgende telefoonnummers:

STC vmbo college en Haven Havo

  • Locatie Anthony Fokkerweg: 010 – 429 02 66
  • Locatie Westzeedijk: 010 – 244 01 00 (vanaf woensdag 2 september)

STC mbo college

  • College Logistiek & Vervoer: 010 – 429 02 66
  • College Havens: 010 – 429 02 66
  • College Maritiem & Techniek: 010 – 448 6439
  • College Procestechniek & Maintenance: 0181 – 412 799

Hbo
Voor de hbo-opleidingen van het Rotterdam Mainport Institute of applied sciences kan je vanaf maandag 10 augustus per mail je vragen stellen via: rmi-bedrijfsbureau@hr.nl.

Voor dringende vragen die echt niet tot dan kunnen wachten, kan je contact op nemen met de receptie van de schoollocatie Lloydstraat in Rotterdam via 010 – 448 60 00. Houd er wel rekening mee dat zij misschien niet alle vragen kunnen beantwoorden.

Alle eerdere updates en meer informatie m.b.t. de coronamaatregelen staan bij elkaar op de webpagina: www.stc-group.nl/coronavirus

Meer nieuws