Binnen het profiel Maritiem en Techniek (MaT) op het STC vmbo college kun je kiezen uit vier richtingen voor het derde en vierde schooljaar. Uiteraard helpen de leraren en mentoren je in het tweede leerjaar bij het maken van een keus:

Rijn-, kust- en binnenvaart
Droom jij van een baan aan boord van een schip? Word jij later kapitein van een cruiseschip, een containerschip of een binnenvaartschip? Dan is deze richting misschien wat voor jou.

Scheeps- en jachtbouw
Het vertrekpunt voor technisch en/of ontwerptalent. In Nederland worden de mooiste en meest luxe schepen en jachten gebouwd. Wil jij daar werken? Misschien is deze vakrichting dan wel de keuze voor jou.

Of kies je liever een richting in de haven, het transport of logisitiek?

Haven en vervoer
Als regelen en organiseren je aanspreekt, is deze richting interessant. Wil jij bijvoorbeeld in de haven op kantoor werken? Of droom je van een baan als stoere havenwerker? Dan past deze vakrichting misschien wel bij jou.

Wegtransport en logistiek
Zonder logistiek en transport staat alles stil; geen boodschappen en geen kleding in de winkels. Wil je vrachtwagenchauffeur worden? Of droom jij van een baan als treinmachinist of als baas van een groot magazijn? Denk dan een aan deze richting.

Resultaat