Wegtransport en Logistiek - Transport

Mbo-opleiding Vrachtwagenchauffeur | STC mbo college Rotterdam

Zonder Wegtransport en Logistiek staat alles stil. Zonder transport raken de supermarkten leeg, heeft de kledingwinkel jouw maat niet meer op voorraad en kan je ook niet met de bus of trein naar school toe komen. Wil je later vrachtwagenchauffeur worden? Droom jij van een baan als treinmachinist of word jij straks de baas van een groot magazijn? Dan kies je voor de vmbo-vakrichting Wegtransport en Logistiek.

Benieuwd wat een treinmachinist nu eigenlijk doet? Bekijk hier de video van onze leerling Boris. Of wil je juist meer weten over het beroep van een vrachtwagenchauffeur? Kijk dan het filmpje van onze vmbo’er Joey, hij mocht een dagje mee op de vrachtwagen.

Goed om te weten

We bieden deze vakrichting (opleiding) binnen het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs alleen aan op onze middelbare schoollocatie aan de Anthony Fokkerweg in Rotterdam.

Na je opleiding

Met dit vmbo-diploma op zak kan je moeiteloos doorstromen naar de mbo-opleidingen van het STC mbo college. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit de opleiding tot vrachtwagenchauffeur, buschauffeur of logistiek medewerker.

Meer weten?

Heb je vragen over deze vakrichting? Neem dan contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Je kunt ook alvast het filmpje hieronder van onze leerling Ahlam bekijken die te gast was bij een logistiek bedrijf.

 

Opleidingsniveau:
vmbo
Leerweg:
Basisberoepsgerichte leerweg (vmbo)
Gemengde leerweg (vmbo)
Kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo)
Duur:
4 jaar
Branche:
Transport
Opleidingseisen:
geen specifieke vooropleiding;

Anthony Fokkerweg 4

3088 GG Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: info@stc-group.nl

  • STC Group