Preventieve maatregelen vanwege het coronavirus (COVID-19)

02
Maart 2020
Preventieve maatregelen coronavirus

2 maart 2020 – Afgelopen week is het coronavirus COVID-19 in Nederland gesignaleerd. Het STC voelt zich verantwoordelijk voor de veiligheid van onze medewerkers, studenten en leerlingen. Wij baseren ons op de adviezen van betrouwbare bronnen, zoals RIVMGGD en het ministerie van OCW. 

Alle gebouwen van STC Group blijven open en het onderwijs wordt volgens het normale rooster verzorgd. De meeste verkoudheden zijn nu nog steeds gewoon verkoudheden. Ondertussen treffen we natuurlijk voorbereidingen voor het geval zich een besmetting zou voordoen.

Preventieve maatregelen en adviezen 

Op basis van de informatie van dit moment heeft STC Group besloten tot de volgende preventieve maatregelen en adviezen om risico’s tot een minimum te beperken:

  • Vermoed je dat je besmet bent? Neem dan contact op met je huisarts. Meld je ook op de normale manier ziek bij je opleiding .
  • Zoals bekend is handen wassen een laagdrempelige en effectieve preventiemaatregel.
  • Volgens het advies van de Rijksoverheid: leerlingen, medewerkers en gasten die de afgelopen 14 dagen in gebieden zijn geweest die geel, oranje en rood gekleurd zijn in het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken én die ziekteverschijnselen vertonen (combinatie van luchtwegklachten én koorts) moeten twee weken thuisblijven en telefonisch contact opnemen met de huisarts en de regionale GGD. Check jouw reisgebied via de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken.
  • Alle reizen in de maand maart met leerlingen, studenten en/of medewerkers naar gebieden die geel, oranje en rood gekleurd zijn in het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, worden uitgesteld of geannuleerd. Meer informatie krijg je bij je mentor.

We houden jullie uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen en eventuele maatregelen.

College van Bestuur STC Group
Frits Gronsveld en Jan Kweekel

 

13 maart 2020 – Alle berichten die te maken hebben met het coronavirus staan bij elkaar op de pagina https://stc-group.nl/coronavirus  Vandaag is er via Magister een brief verstuurd naar alle ouders van de vmbo- en Haven Havo-leerlingen en naar alle mbo-studenten. Ook deze brieven staan op deze informatiepagina.

Meer nieuws