Vaar-tweedaagse

06
April 2018
binnenvaart STC vmbo college

12 leerlingen uit het derde jaar van het vmbo zijn bezig met hun diploma Matroos binnenvaart. Onderdeel van hun opleiding is een vaar-tweedaagse. Daarom zijn ze deze week met twee begeleiders op opleidingsschip STC Beatrix via de Lek en Neder-Rijn naar Wijk bij Duurstede gevaren. De leerlingen bezochten daar de belangrijke verkeerspost die al het verkeer begeleidt op het Amsterdam-Rijnkanaal en de scheepvaart van informatie voorziet bij het oversteken van het kanaal, waar het de Neder-Rijn kruist.

Na een overnachting in Wijk bij Duurstede voer de groep via Tiel terug naar Rotterdam. Onderweg bezochten ze in Dordrecht de ouders van een van de begeleidende docenten op binnenvaartschip De Fiducia.

Moe maar voldaan stapten de leerlingen aan het einde van de tweedaagse aan wal op de Loydstraat.

Meer nieuws

 • April
  18

  Discovery Lab op RDM Campus

  De eerste editie van het Discovery Lab op de RDM Campus heeft vorige week plaatsgevonden.

  Lees verder

 • April
  05

  Geweldige reis naar Polen!

  De afgelopen week is een groep 3e-jaars leerlingen op reis geweest naar Krakau in Polen.

  Lees verder

 • April
  03

  Open leercentrum De Brug een jaar open

  Ter ere daarvan trakteerden de docenten van STC vmbo college donderdag jl. verkleed als paashaas, kip en kuiken, de wijk. Zeven dagen per week is de Damstraat nu open.

  Lees verder

 • Maart
  01

  Open dag 14 maart

  STC vmbo college is dé middelbare school voor denkers én doeners die later in of rondom de Rotterdamse haven willen werken. Op woensdag 14 maart 2018 openen beide schoollocaties van STC vmbo college tussen 16.00 en 20.00 uur de deuren tijdens de open dag.

  Lees verder

 • Februari
  26

  Ondernemen en onderwijs

  Echt ondernemen leer je door te doen, vinden we bij STC vmbo college. Vandaar dat er voor het tweede jaar op rij het programma Ondernemen op School wordt gegeven.

  Lees verder