We zijn begonnen!

13
September 2019
STC vmbo college

Afgelopen week zijn de lessen weer begonnen bij de Haven Havo en het vmbo. Arjan Moesman, docent Nederlands en coördinator van de bovenbouw bij het STC vmbo college aan de Westzeedijk, trok zijn mooiste T-shirt aan.

‘Dit T-shirt heb ik speciaal laten maken voor de leerlingen uit de derde en de vierde klas. Met veel plezier heb ik mijn speech vol vermaningen en wijze opmerkingen over ze uitgestort deze week. Dat doe ik omdat het belangrijk is dat alle leerlingen vanaf het begin van het jaar scherp zijn. Dat geldt zeker voor de vierdeklassers. Het is ieder jaar mijn vrees dat die ontzettend leuke, getalenteerde jongens en meisjes zich te laat gaan voorbereiden op hun eindexamen en daardoor in de problemen komen! Aan de slagingspercentages te zien komt het bijna altijd goed en heb ik me voor niks zorgen gemaakt, maar toch…’

‘Dit jaar zetten we bij Nederlands in op leesbevordering. Lezen krijgt meer aandacht. Lezen is leuk, lezen is leerzaam, lezen vergroot je woordenschat en je algemene ontwikkeling, lezen maakt slimmer. Dat is natuurlijk ook hartstikke belangrijk op het eindexamen. Maar ook daarna, bij een vervolgopleiding. Wat mijn favoriete boek is? Pietje Bell natuurlijk!! Welke boek hoop ik dat mijn leerlingen lezen?  Boy 7 van Mirjam Mous.

 

Meer nieuws